Pil Se alle artikler

Vi forhandler hydrogenmotor fra ABC

6DZC

ABC (Anglo Belgian Corporation) er en tradisjonsrik belgisk motorfabrikkant stiftet i 1912. ABC produserer medium speed dieselmotorer og dual fuel motorer for marine, industri og lokomotiv.ABC motorene er spesielt kjent for sitt høye dreiemoment, som gjør motorene godt egnet i fartøyer som trenger mye trekkraft, herunder slepebåter, fiskebåter/trålere, seismikkbåter etc. De er også kjent som motorer med høy kvalitet og lange vedlikeholdsintervaller, meget lavt utslipp av NOx og lavt brennstofforbruk.

Hydrogenmotor

ABC har fått et forsprang på hydrogen som drivstoff til skip, uten å gå via brenselcelle og strøm. To varianter er utviklet, en DF-variant (dual fuel) som kan gå på en blanding av flytende fossilt drivstoff og opp til 85 prosent hydrogen, og en tennpluggmotor som lanseres seinere i år. ABC har jobbet flere år med utvikling av hydrogenmotorene og den første som lanseres går på fra 85 prosent hydrogen, er på 1 MW med en levetid på 200.000 timer. Flere av modellene er allerede leveringsklare. Det første prosjektet med 2x2000kW motorer leveres i år.

Hydrogen-motoren er utviklet på plattformen til ABCs dual fuel-motorer og kan levere flere versjoner i området 1.000 kW til 10.500 kW.
Eksisterende ABC dieselmotorer kan også bygges om til dual-fuel drift med hydrogen.

Enorm interesse for hydrogen i Norge

Det er enorm interesse for hydrogenmotoren blant norske rederier, sier vår Senior Ingeniør Are Davidsen i et intervju med TU. Les artikkelen her: ABC klar med verdens første hydrogenmotor for skip - Tu.no

 

 

Talk buble

Snakk med oss om maritime løsninger

Send forespørsel
Arrow