Dual drive RGB_RGB White tag

Dual Drive hybrid system

Send forespørsel
power
Optimal utnyttelse av energi
gass
Store drivstoffbesparelser
people-1
Stillegående på elektrisk kjøring. Bra for mannskap og miljøet rundt
I arbeidet med å redusere norsk innenriks sjøfart totale utslipp, har Frydenbø sammen med strategiske samarbeidspartnere utviklet en unik hybridløsning for mindre fartøyer. For å redusere kostnadene ved å «bytte» motor, er løsningen konstruert slik at man ikke trenger å flytte eller skifte eksisterende dieselmotorer eller akselsystemer i fartøyet.

Inline Hybrid

Frydenbø hybrid kraftproduksjon sørger for en optimal utnyttelse av energi og gir store besparelser i drivstoffutgifter. Redusert antall driftstimer og maksimal utnyttelse av virkningsgrad på motor gir også besparelser i forhold til utvidet levetid - samt reduserte kostnader relatert til service og vedlikehold på den konvensjonelle dieselmotoren.

Fakta

  • Elektromotoren er spesielt utvalgt på grunn av høy driftssikkerhet og effektivitet. Samtidig har det også vært en prioritet for oss at elektromotoren står på samme aksling som dieselmotoren  (inline), slik at du som bruker opplever overgangen fra diesel til elektrisk drift så sømløs som mulig. En konsekvens av den integrerte elektromotoren er også at det er blitt et svært kompakt system. Dette gir igjen båtbyggere og designere økte muligheter med tanke på konfigurasjon og fartøyets stabilitet.

  • Tar vi eksempelet med et fartøy som er i drift 250 dager i året og med en daglig motordrift på 6 timer, viser våre målinger at man kan redusere drivstoff-forbruket med 52 %! Det  tilsvarer en reduksjon i CO2 ekvivalenter per år på 123.061 kg. I tillegg til en betydelig reduksjon i drivstoffkostnader og CO2 ekvivalenter ser vi også at vedlikeholdskostnadene per år, sammenlignet med entradisjonell dieselmotor reduseres med 30%.
Talk buble

Snakk med oss om Dual Drive hybrid system

Send forespørsel
Arrow